18 Ocak 2015 Pazar

Seks hakkında 10 gerçek!


''İyi bir seks sadece cinsel arzuların bir sonucudur'' diye düşünüyorsanız, büyük bir yanılgı içindesiniz demektir. Çoğu kişinin bir ihtiyaç olarak tanımladığı seks, aslında spontane gelişebilen bir durum. Tabii ki bu durumu güçlendiren faktörler var!

1.İŞİN SIRRI PEYNİRDE!
Bilimadamları peynirin içinde bulunan 'phenylethylamine' adlı bir kimyasalın (kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor) kan dolaşımını hızlandırdığını ve kandaki glükoz seviyesini yükselttiğini söylüyor. Bu da beyne aşk sinyalleri gönderiyor ve daha iyi bir seks için kolları sıvamış oluyorsunuz! Şimdi anladınız değil mi İtalyan ve Fransızların niye bu kadar ateşli olarak bilindiklerini. İşin sırrı peynirde!

2. ORTALAMA BİR EREKSİYON HIZI SAATTE 45 KM
Çok hızlı gibi gelebilir ama sperm bir kez vajinaya girdiğinde yavaşlıyor. Hatta hızı dakikada 3 mm'ye düşüyor. 5 veya 45 dakika arasında döl yatağına ulaşabiliyor.

3.ORGAZM TAKLİDİNİ ERKEKLER DAHA ÇOK YAPIYOR
İngiltere'de yapılan bir araştırma 18-34 yaşındaki erkeklerin yüzde 42'sinin ve araştırmaya katılan tüm erkeklerin yüzde 19'unun orgazm taklidi yaptığını ortaya koydu. Bu yüzden seks terapistleri partnerinizin iyi bir oyuncu olabileceğini göz önünde bulundurmanız gerektiğini söylüyor. yatakta başarılı olabilmek erkeklerin üzerinde de büyük bir baskı unsurudur. Ancak unutmayın ki hedefe her zaman tam olarak ulaşamamak onların bu oyundan keyif almadıkları anlamına gelmez.


4. ORGAZM SIRASINDA KASILMA SAYISI ORTALAMA 10-15
Yine uzmanların söylediği erkeklerin bir orgazm sırasında ortalama 10-15 kasılm yaşadığıö Ve her bir kasılma arasında ortamla 0.1-0.6 saniye olduğu. Ortalama bir erkek orgazm esnasında 10 - 15 kez kasılmalara maruz kalabiliyor. Sizin bilmeniz gereken ise, her kasılma arasında yaklaşık olarak 0,1 ile 0,6 saniye arasında aralık olduğunu unutmamak. Bu bilgilerle olabilecek kasılmalara karşı bilinçli bir sekse başlayabiliyor ve gerçek zevki tadıyorsunuz.

5. SADECE 7.3 DAKİKA
3 mü 5 mi derken uzmanlar tartışmada son noktayı koydu: Erkekler için orgazm olmak 7.3 dakikayı alıyor! Spekülasyon değil bilimsel bir veri bu. 1587 erkekle yapılan bir araştırmada 1380 kişi ortalama 7.3, 207 kişi ise 1.8 dakikada orgazm olmuş.

6. ATEŞLİ BAŞLANGIÇ
Bilimadamları, penis ucu ve klitorisin aslında aynı derecede hassas olduğunu ve ön sevişme sırasında çok işe yaradığını söylüyor!

7.SPERM MİKTARI
Bir erkeğin yaşamı boyunca 53 litre sperm ürettiğini biliyor muydunuz?

8.KOKULAR CİNSELLİKTE ÖNEMLİ ROL OYNAR
Beyninizin belli bir bölümü koku duyusunu yönetir. Burun hücreleriniz; ter, ten gibi keskin kokularla uyarıldığında, beyninize sekse hazır olduğunuza dair sinyaller yollanır. ABD'deki Berkeley Üniversitesi uzmanları yaptıkları çalışmalarda özellikle kadınların koku duyusunun çok gelişkin olduğunu ve böyle kimyasal durumlarda daha çabuk ereksiyon olduklarını ortaya koydu.

9.BAZI ŞEYLERİN ŞAKASI OLMAZ!
Penis kasılması (priapism) çok acı veren ve 2 saatten fazla sürebilen bir durumdur ve komik hele hele dalga geçilebilecek bir durum değildir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız onu en yakın hastaneye götürmelisiniz. Çünkü bu durum doku zedelenmesine veya cinsel ereksiyon bozukluğuna sebep olabilir.

10.TELEFONLARI KAPAMIYORUZ!
Dünya çapında yapılan bir araştırma, yine ilginç bir gerçeği ortaya koyuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 14'ü tam bu sırada çalan telefona cevap veriyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder