18 Ocak 2015 Pazar

Cinsellikle ilgili en çok merak edilenler



Her kadın ve erkeğin cinsellikle ilgili merak ettiği ancak doktoruyla birebir temasta bile sormaya çekindiği bazı sorular vardır. İşte mynet okurlarından gelen sorular arasından en çok sorulanların bir kısmının cevapları...

1-Masturbasyon yapmak zararlı mı?

Masturbasyon, cinsellik içgüdüsünden kaynaklanan bir davranış olarak, ikili ilişkinin mümkün olmadığı durumlarda kadın ve erkek hemen her bireyin, ender ya da sık uyguladığı bir eylemdir. Bir okurun sorduğu gibi, "günlük yapılabilecek maksimum sayı" hakkında fikir vermek doğru değildir ve bilimsel olarak böyle bir bilgi de yoktur. Çok aşırı uygulandığında erkeklerde ve bazen de kadınlarda genital bölgenin cildinde tahriş oluşmasına neden olduğunu biliyoruz.

Erkeklerde masturbasyonda oluşan her boşalmayla birlikte bir sonraki menideki sperm sayısı azalır. Ancak bu kalıcı bir etki değildir, zira erkeklerde sperm hücreleri 60 ve hatta 70 yaşlarına kadar sürekli olarak üretilmeye devam eder. Yani masturbasyon "kısırlığa" neden olmaz. Bu, kadınlar için de geçerlidir.

Mastürbasyon nasıl yapılır?



Evlilikte mastürbasyon, gençlikte mastürbasyon, yetişkin bekarlar arasında mastürbasyon, tek başına ve karşılıklı mastürbasyon... Ne yazık ki bu sorun hala hurafelerin ve yarım bilgilerin alacakaranlığı içindedir. Çoğunlukla yanlış bilinir, yanlış uygulanır, yanlış tepki ve etkiler yaratır. Oysa her çağda mastürbasyon son derece doğal bir eylemdir. Öğrenende tiksinti, yapanda utanç ve suçluluk duyguları yaratmaması gerekir. Mastürbasyon sağlığa zararlı değil, yararlıdır. Doyumlanmamış, boşalmamış seksüel birikimlerin dağılmasına, kişinin rahatlamasına yardımcı olur. Oysa birçok kişilerin kafasında bu konuda hala bir sürü soru işaretleri yükselmektedir. Doğal mı? Ayıp mı? Zararlı mı? Yararlı mı? Yaparsam daha mı iyi olur? Yaparsam hastalanır ya da sakatlanabilir miyim? Cinselliğimin tadını çıkarmış mı olurum, yoksa eskilerin dediği gibi kötüye kullanmış, su istimal etmiş mi olurum? Bütün bu soru işaretlerinin doğurduğu sıkıntı da yersizdir, oysa! Çağımızın seksoloji ve tıp bilimleri mastürbasyonun yararlı olduğunu kestirip atmıştır. Ama anlaşıldığına göre insanların bunu rahatlıkla kabul etmeleri uzun sürecektir.

Penis Biçimi Nasıl Olmalı?



Soru: Çocukluğumdan beri mastürbasyon yapıyorum. Ne yazık ki bu yüzden penis biçimim bozuldu. Bundan öylesine büyük bir utanç duyuyorum ki kızlara, kadınlara yanaşamıyorum. Aşk yapmaya kalkışsam. soyunduğum zaman kadın penisimin biçimimin normal olmadığını görecek. O zaman ben ne yaparım? Ameliyat olsam işe yarar mı ki? On beş yaşındayım. Cevap: Çok genç ya da cahil olduğunuz mektubunuzdan anlaşılıyor, zaten. Aslında sizin hiç bir sorununuz yok. Yani bu durumu kendinize sorun saymamanız gerek. Hiç bir erkeğin penis biçimi normal değildir.Çoğunlukla sola doğru eğrililer. Sağa yönelik duran da vardır ama bunlar daha az sayıdadır. Siz bunu okulunuzun spor salonunda, soyunma odalarında, yatakhanede filan belki dikkat etmemişsinizdir. Gözünüzden kaçmış, dikkatinize çarpmamış olması normaldir, çünkü penis biçimindeki bu eğrilik en çok, kanla dolup şiştiği zamanlarda, yani ereksiyon durumunda belli olur. Ama gidin, terzinize sorun. Terziler bu gerçeği çok iyi bilir ve pantolonları ona göre biçerler.

Dünyadan İlginç Cinsellikl Bilgileri

GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde bir kadın kocasından her sevişme için para isteğinde bulunabiliyor.
İşi Resmiyete Dökmüşler Sanırsak
NORVEÇ
Norveç'te plaj görevlileri çıplak güneşlenen kadınları siyah plastik torbalarla poşetleyerek plajdan çıkartıyorlar.
TAZMANYA
Tazmanya ve Avustralya'nın Gipssland bölgesinde yeni evli çiftler gerdeğe ilk olarak evlilik töreninin ortasında yere serdikleri bir hasır üzerinde ve bütün konukların gözleri önünde giriyorlar.

Kama Sutra NEdir?


Hintlilere özgü seks sanatı olan Kama Sutra, 10 ayrı öpüşme, 64 ayrı okşama, 8 ayrı oral seks ve 84 ayrı cinsel birleşme tekniğinden oluşur.

Laf aramızda, vatandaş cennete intikal ettiğini düşünüyor olabilir...
Laf aramızda, vatandaş cennete intikal ettiğini düşünüyor olabilir...
Penis sözcüğünün kökeni Latincedir ve "kuyruk" anlamına gelmektedir.

İngilizce'de "penis" demenin tam 174 ayrı yolu olduğunu da söyleyelim...
İngilizce'de "penis" demenin tam 174 ayrı yolu olduğunu da söyleyelim...
Romalılar prezervatiflerini savaşta öldürdükleri düşmanlarının adele liflerinden yaparlardı.

Ölüp ölüp dirilmek bu olsa gerek, eheh...
Ölüp ölüp dirilmek bu olsa gerek, eheh...
Bir boğa, tek bir boşalmasında 300 ineği dölleyebilecek oranda sperm üretir.

Her kadının mutlu olacağı bir pozisyon vardır, sizinkini bulun



Bu, “yeniliklere açık olun, yeni pozisyonlar deneyin” anlamına geliyor. Ancak bunları illa ki kitaplardan öğrenmeniz gerekmiyor. Çünkü kitaplardaki her pozisyon mutlaka sizin de zevk alacağınız anlamına gelmiyor. 

Seks esnasında en çok zevk aldığınız şekli ve hareketi tespit ettiğinizde partnerinizle de bunu paylaşın. Başarısız olmayacağınızı önceden kestirdiğiniz bir pozisyonda mutlaka orgazma ulaşırsınız, tabii eğer beyniniz buna hazırsa... 

Seks hakkında 10 gerçek!


''İyi bir seks sadece cinsel arzuların bir sonucudur'' diye düşünüyorsanız, büyük bir yanılgı içindesiniz demektir. Çoğu kişinin bir ihtiyaç olarak tanımladığı seks, aslında spontane gelişebilen bir durum. Tabii ki bu durumu güçlendiren faktörler var!

1.İŞİN SIRRI PEYNİRDE!
Bilimadamları peynirin içinde bulunan 'phenylethylamine' adlı bir kimyasalın (kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor) kan dolaşımını hızlandırdığını ve kandaki glükoz seviyesini yükselttiğini söylüyor. Bu da beyne aşk sinyalleri gönderiyor ve daha iyi bir seks için kolları sıvamış oluyorsunuz! Şimdi anladınız değil mi İtalyan ve Fransızların niye bu kadar ateşli olarak bilindiklerini. İşin sırrı peynirde!

2. ORTALAMA BİR EREKSİYON HIZI SAATTE 45 KM
Çok hızlı gibi gelebilir ama sperm bir kez vajinaya girdiğinde yavaşlıyor. Hatta hızı dakikada 3 mm'ye düşüyor. 5 veya 45 dakika arasında döl yatağına ulaşabiliyor.

3.ORGAZM TAKLİDİNİ ERKEKLER DAHA ÇOK YAPIYOR
İngiltere'de yapılan bir araştırma 18-34 yaşındaki erkeklerin yüzde 42'sinin ve araştırmaya katılan tüm erkeklerin yüzde 19'unun orgazm taklidi yaptığını ortaya koydu. Bu yüzden seks terapistleri partnerinizin iyi bir oyuncu olabileceğini göz önünde bulundurmanız gerektiğini söylüyor. yatakta başarılı olabilmek erkeklerin üzerinde de büyük bir baskı unsurudur. Ancak unutmayın ki hedefe her zaman tam olarak ulaşamamak onların bu oyundan keyif almadıkları anlamına gelmez.

Cinsellik Hakkında Dünya REkorları


1. Dünyanın en büyük penisi – 34 cm.

Dünyanın en büyük penisi – 34 cm.
Resmi olarak dünyanın en büyük penisi 20. yüzyılın başlarında Dr. Robert Dickinson tarafından ölçülüp kaydedilmiştir. Rekora göre penisin boyu 34 Cm (13,5 inç) ve çevresel kalınlığı ise 16 Cm (6,25 inç)’dir. Penisin büyüklüğü kadar şaşılacak bir şey daha var ki şu an yaşayan ve dünyanın en büyük penisine sahip olan Jonah Falcon’un da penis uzunluğu 34 Cm’dir. Jonah Falcon’un ölçüleri özel bir televizyon programı için özel olarak alınmış ve kaydedilmiştir.
2. Dünyanın en doğurgan annesi – 69 bebek.

Dünyanın en doğurgan annesi – 69 bebek.
Dünyanın en doğurgan annesi Rusya’da 1707-1782 yıllarında yaşayan Valentina Vassilyev’dir. Vassilyev, toplam 69 bebek doğurmuştur ancak bebeklerinin doğum ve ölüm tarihleri tam olarak bilinmemektedir. 1725-1765 yılları arasında 16 sefer ikiz, 7 sefer üçüz, 4 sefer ise dördüz doğurmuş ve toplamda 27 doğum gerçekleştirmiştir. Vassilyev çiftinin 69 bebeğinden 67si hayatta kalmayı başarmıştır. Günümüzde Şili’li Leontina Albina’nın 64 bebeği olduğu bilinmektedir ancak 55 tanesi kayıt altına alınmıştır. Leontina’yı 44 bebekle Livia Ionce takip etmektedir. Livia 44 bebeğinin 18’ini Kanada’da dünyaya getirmiştir.

CİNSELLİKLE İLGİLİ İLGİNÇ GERÇEKLER


Dünya üzerindeki çeşitli üniversite ve kurumlar tarafından yapılan araştırmalar sonucu seksle ilgili 94 ilginç gerçek.

1.Günlük hayatlarında devamlı porno izleyenler gerçek hayatta partnerlerini günden güne daha az seksi bulmaya başlıyorlar.



2.Sünnetli erkekler sünnetsizlere göre daha uzun orgazm yaşıyorlar. (ABD Medikal Birliği)

3.Dünyada 4 kişiden bir erkek tek başına oral seksi deniyor.

4.Fransızlar orgazma "la petit mort" (Küçük ölüm) diyorlar.

5.Amerikada ki gençlerin %16'sı intikam için seksi yaşıyor.

6.Seksomnia (Uykulu seks) ABD'den bilimadamları bu hastalığın uyurken seks rüyalarından, mastürbasyona ve cinsel ilişkiye kadar giden bir alışkanlık olduğunu belirtiyorlar. Bu tip hastaların %80'i erkek.

7.Erkeklerin %26'sı bir buluşmaya gitmeden önce üstlerini kokluyor. Kıyafetlerinin kokmadıklarından emin olmak için.

8.Yatak odası en çok seks için tercih edilen yerlerden. İkinci ise arabalar geliyor.